Opiskelijalle

Onneksi olkoon, tervetuloa opiskelemaan TAMKiin!

Tuhansien halukkaiden joukosta juuri sinä olet päässyt Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijaksi. Hyvinvointi- ja terveysalan opiskelijana sinun ainejärjestönäsi toimii PIRATE ry; toimintaamme voit tutustua täällä nettisivuillamme.

Ensimmäisten opiskeluviikkojen ajan opiskelijatuutorit ja mentorit ovat apunasi ja heiltä saat tietoa koulun aloittamiseen liittyvistä asioista, joista muutaman olemme tähän jo listanneet:

Vuokra-asunnon etsiminen kannattaa aloittaa ajoissa. Tampereen seudulla edullisia opiskelija-asuntoja tarjoaa mm. TOAS sekä Pirkan opiskelija-asunnot.

Pidemmät välimatkat Tampereen alueella taittuvat mukavasti ja helposti bussilla. Kannattaakin siis käydä TKL:n nettisivuilla ja tutustua erilaisiin lippuihin, sekä bussikorttien lataus- ja myyntipaikkoihin.

Opiskelijakortin tilaat kätevästi Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan nettisivuilta.

Opiskelijan Tampere -sivusto tarjoaa paljon hyödyllistä tietoa Suomen opiskelijaystävällisimmästä kaupungista, mm. luettelon opiskelija-alennuksista ja eduista!

Työvaatteet ja nimineula

Ensimmäisillä kouluviikoilla tilaukseen tulevat pakolliset nimineulat. Ne saat helposti tilattua PIRATEn kautta. Pakolliset työvaatteet saat yhteistyökumppanimme kautta. Työvaatesovitukset järjestetään ensimmäisellä kouluviikolla, ja vaatteet saa sitten tilata yhteistyökumppaniltamme. 

Nimineula on pakollinen ja tilattavissa PIRATEn kautta. Nimineulatilauksia tehdään kahdesti vuodessa (kevät ja syksy) orientoivien viikkojen aikana. Jos kadotat tai rikot nimineulasi voit tilata uuden Kilpikaivertamo Laarista. Tilausta tehdessä muistathan mainita että opiskelet TAMKissa.

Työvaatteet ovat pakollisia koulun orientoivien harjoittelujen tunneilla. Työvaatteiden tulee olla hoitoalan vaatteet. Lisäksi PIRATE ry järjestää Hyvinvoi.fi:n kanssa työkenkäesittelyjä, joista voi halutessa tilata itselleen työkengät.

Opiskelijahaalarit

TAMKin hyvinvointi- ja terveysalan opiskelijoiden opiskelijahaalareiden värinä on fuksia.

Haalareita käytetään opiskelijabileissä sekä tapahtumissa. AMK-opiskelijat sitovat haalarit pääsääntöisesti lanteille. Vyö on on oiva apu haalareiden sitomisessa.

Haalarimerkkejä saat tapahtumista mutta niitä on myös myynnissä internetissä
sekä eri ainejärjestöillä ja kerhoilla. Haalarimerkkien lisäksi haalareita voi koristaa oman mielen mukaan.

Haalarin taskun väri

Vuodesta 2017 lähtien haalareiden reisitaskun väri määräytyy tutkinnon mukaan, pohjavärinä kaikilla on fuksia.

  • Sairaanhoitaja: fuksia
  • Terveydenhoitaja: valkoinen
  • Ensihoitaja: punainen
  • Kätilö: vaalean lila
  • Fysioterapeutti: sininen
  • Bioanalyytikko tumman punainen
  • Röntgenhoitaja: tumman keltainen

Haalareiden ostaminen

Haalarit voi ostaa vain PIRATEn kautta. Tilaamme haalarit syksyisin ja keväisin aloittaville opiskelijoille.  Jäsenenä saat haalarit jäsenhintaan.

Ajoittain toimistollamme on myös ylijääneitä haalareita joita myymme pois. Ylijääneitä haalareita voit tiedustella hallitukselta.